More

  Во Мостар пронајдени останки на жртва од последната војна

  spot_img

  На необележана локација во харемот Сариќ во Мостар, под надзор на Обвинителството на Босна и Херцеговина е извршена ексхумација, при што се пронајдени скелетни останки на едно лице.

  Пронајдените останки ќе бидат пренесени на Градските гробишта „Сутина“ во Мостар за обдукција, идентификација и форензичка обработка.

  На ексхумацијата присуствуваа истражител од Специјалното одделение за воени злосторства на Обвинителството на БиХ, лекар-патолог по судска медицина, претставници на Институтот за исчезнати лица (ИНО) на БиХ, Меѓународната комисија за исчезнати лица (МКИП). во БиХ, работници кои ја вршат работата, како и полицајци на МУП на ХНК кои ја обезбедуваат локацијата, соопшти Обвинителството на Босна и Херцеговина.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img