More

  ВМРО-ДПМНЕ И СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА УБЕДЛИВО ВОДАТ НА ИЗБОРИТЕ Првични партиски резултати

  spot_img

  Ако денот по утрото се познава, тогаш првичните најнови резултати од парламентарните и од претседателските избори предвидуваат огромна победа на ВМРО-ДПМНЕ со огромна разлика во гласовите во однос на СДСМ.

  Од партијата ВМРО-ДПМНЕ брифираат дека во моментов Гордана Силјановска Давкова има 46.037 гласови на ниво на Македонија, додека, пак, кандидатот на СДСМ, Стево Пендаровски, има 18.730 гласови.

  Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ веќе започна да ги објавува првичните резултати од повеќе избирачки места низ Македонија.

  Еве дел од нив:

  Село Брждани – Кичево

  Парламентарни

  69 ВМРО-ДПМНЕ

  7 СДСМ

  1 Левица

  2 Знам

  Претседателски

  71 ВМРО-ДПМНЕ

  8 СДСМ

  Брњарци – Скопје

  ВМРО-ДПМНЕ 258

  СДСМ 9

  ЗНАМ 8

  ЛЕВИЦА 5

  ЕРА ТРЕТА 1

  ВЛЕН 2

  НЕВАЖЕЧКИ 3

  Населба Ченто – Скопје

  ВМРО 226

  СДСМ 30

  Село Козица, Кичево

  ВМРО 24
  СДСМ 0

  Брезница, општина Сопиште

  ВМРО 25

  СДСМ 0 (нула)

  Ташмаруништа, Струга

  ВМРО 80

  СДСМ 10

  Битола, градот:

  Гордана 342

  Стево 110

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img