More

  Влада на Србија: Поскап леб од брашно Т-500

  spot_img

  Владата на Србија денеска ја усвои изменетата Регулатива за задолжително производство и продажба на леб од брашно „Т-500“ со која се корегира цената на овој прехранбен производ бидејќи поскапеа суровините.

  „Кога станува збор за потрошувачите, поскапувањето нема значително да влијае на нивниот стандард“, се посочува во соопштението на Владата, но не е наведено која е максималната цена на лебот од брашно „Т-500“.

  Како што е објаснето, за да се спречат поголеми нарушувања и да се зачува животниот стандард на населението, Владата ја ограничи цената на лебот од овој вид брашно, а имајќи предвид дека сегашната цена е корегирана во согласност со трендовите на пазарот, таму нема да има потреба да се интервенира со продажба на брашно од стокови резерви по 1 јули 2024 година.

  Тоа значи дека ќе се дели само количината на брашно неопходна за еден месец.

  Владата на денешната седница ја донесе и Одлуката за давање согласност на Одлуката за воспоставување соработка меѓу Белград и Каиро. Ќе се реализира соработка во областа на функционирањето и развојот на локалната самоуправа, туризмот, економската соработка и управувањето со комуналните системи

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img