More

  Уште две здравствени установи добија нови директори

  spot_img

  Уште две здравствени установи добија нови директори. На местото на досегашниот директор Христијан Костов на Градската општа болница „8-ми Септември“, доаѓа доктор Синиша Стојаноски.

  Стојаноски е Доцент на Институтот за Патолошка физиологија и Нуклеарна медицина, а во моментот е пратеник во Собранието.

  Со институтот за јавно здравје ќе раководи Марија Андоновска. Андоновска по професија е дипломиран стоматолог. Таа работи на Уни­вер­зи­тет­ски­от сто­ма­то­ло­шки кли­нич­ки цен­тар во Скопје и е асистентка на Катедрата за болести за забите и ендодонтот.

  Андоновска била пратеничка во македонскиот парламент, а во моментот е советник во Советот на Град Скопје.

  Се очекува следната недела директорските промени да продолжат и во другите здравствени установи.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img