More

  Ципрас призна дека Грција ќе морала да го признае уставното име на Македонија

  spot_img

  Ако Зоран Заев не го променеше името на државата, Грција ќе беше под голем притисок да ја признае Македонија под уставното име. Ова го откри поранешниот грчки премиер Алексис Ципрас на конференцијата во Атина на која присуствуваа заедно со поранешниот македонски премиер.

  – Не само што беше вистинското време туку ако не го потпишевме договорот работите можеа да „скиснат“, не само да созреат затоа што 6  години подоцна работите многу се променети. Се прашувам, ако денес дури и скандинавските земји сакаат да се приклучат во НАТО, каков ќе беше притисокот врз Грција? Без оглед кој е на власт ќе бевме под притисок да го прифатиме уставното име на нашата соседна земја – призна Ципрас пред Заев.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img