More

  Цената на бензините се зголемува за 1 денар, а на дизелот за 0,5 денари

  spot_img

  Регулаторната комисија за енергетика ги зголеми цените на горивата. Цените  на бензиите се зголемуваат за 1 денар, додека дизелот и маслото за домаќинства поскапуваат за о,5 денари по литар.

  Така од полноќ бензинот „еуросупер- 95“  ќе се продава по цена од 81 денари по литар, а „еуросупер-98“ ќе има цена од 83 денари по литар.

  Дизелот од полноќ ќе чини 74 денари по  литар, а маслото за домаќинства ќе се продава по  73 денари.

  Новата цена на мазутот  ќе изнесува  44,5 денари по килограм.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img