More

  Три знаци дека на вашето куче му недостасувате

  spot_img

  Говорот на телото е еден од начините на кои кучето ви покажува дека му недостасувате.

  Неверојатно е да се замисли колку суштество што не може вербално да комуницира може да има влијание врз човечкиот живот. Сепак, повеќето сопственици на домашни миленици своето куче го сметаат за дел од семејството. Затоа не е чудно што им недостигаат кога не се заедно.

  Newsweek контактираше со бостонскиот бихејвиорист за кучиња Кејт Хембри за да ги открие главните знаци дека на вашето куче му недостасувате.

  Покрај видливата возбуда кога ќе се вратите дома, ова се три сигурни знаци дека му недостасувате:

  Јазик на телото
  Некои кучиња покажуваат среќа во присуството на нивниот сопственик преку говорот на телото, вклучително и мавтање со опашката. Тие може да ги плеснат сопствениците со шепите или да ги наведнат главите со отворена уста во насмевка во облик на Ц.

  Пристигнување
  Кучињата се социјални суштества по природа. Тоа е една од нивните карактеристики што не привлекува. Кога вашето куче е од другата страна на вратата за да ви посака добредојде или доаѓа од другата соба и ве бара откако ќе ве слушне како пристигнувате, можете да бидете сигурни дека му е мило што сте дома.

  Контакт
  Ако вашето куче го бара вашиот допир веднаш по пристигнувањето и го покажува со движења како што се притискање на телото на вас, туркање со раката или дури и скокање врз вас, овој копнеж по нешто опипливо укажува дека му пропуштил вашиот допир, пренесува Index.hr.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img