More

    TAG

    Во Србија околу 500.000 луѓе имаат ретка болест

    Во Србија околу 500.000 луѓе имаат ретка болест, која може да се дијагностицира преку генетско тестирање

    Ретки болести се тешки, хронични, прогресивни и дегенеративни заболувања кои се карактеризираат со висока сложеност и мала фреквенција. Во Европа, ретка болест се дефинира...

    Latest news