More

  TAG

  Ванчо Николески

  Сто и дванаесет години од раѓањето на истакнатиот македонски писател, Ванчо Николески

  Ванчо Николески (Црвена Вода, Општина Дебрца, 10 јуни 1912 – Црвена Вода, Дебрца, 15 април 1980) — македонски писател, претставник на првата повоена генерација македонски писатели за деца и младина.   Ванчо Николески е роден во селото Црвена Вода...

  Денес се навршуваат 112 години од раѓањето на Ванчо Николески

  Ванчо Николески (Црвена Вода, Охридско, 10 јуни 1912 - Црвена Вода, Охридско, 15 април 1980) — македонски писател, претставник на првата повоена генерација македонски...

  Latest news