More

  TAG

  свет

  Светот ја дочека Новата година со прослави и огномет

  Светот ја дочека новата година со преполни забави на Тајмс Сквер и огномет над европските метрополи, надевајќи се на крај на војната во Украина...

  Летото 2021 година беше најтопло. Каква е состојбата на климата во Европа?

  Службата за климатски промени Коперник денеска го објавува својот годишен европски извештај за климатските промени, кој ја испитува климатската варијабилност во 2021 година во...

  Какви пива има во светската понуда ?

  Светот на пивото е навистина свет сам за себе! Кој би рекол за пијалоците кои во суштина се хмељ, квасец и вода. Има толку...

  Жителите на Киев подготвуваат „добредојде“ за Русите

  Жителите на Киев, главно доброволци, ја организираат својата одбрана и ќе се обидат да им се спротивстават на руските војници. Покрај патиштата во Киев...

  Latest news