More

    TAG

    Сто и дванаесет години од раѓањето на истакнатиот македонски писател

    Сто и дванаесет години од раѓањето на истакнатиот македонски писател, Ванчо Николески

    Ванчо Николески (Црвена Вода, Општина Дебрца, 10 јуни 1912 – Црвена Вода, Дебрца, 15 април 1980) — македонски писател, претставник на првата повоена генерација македонски писатели за деца и младина.   Ванчо Николески е роден во селото Црвена Вода...

    Latest news