More

    TAG

    Откриена „канибалска ѕвезда“ која голта делови од својот планетарен систем - откри лузна

    Откриена „канибалска ѕвезда“ која голта делови од својот планетарен систем – откри лузна

    Откриена е канибалска ѕвезда, откако проголтала делови од својот планетарен систем. Астрономите ги пронајдоа доказите во „метална лузна“ со големина од околу 500 километри...

    Latest news