More

    TAG

    Научниците веруваат дека откриле како мозочните клетки умираат кај пациентите со Алцхајмерова болест

    Научниците веруваат дека откриле како мозочните клетки умираат кај пациентите со Алцхајмерова болест

    Откритието е опишано како возбудливо и дава нови идеи за лекување на оваа болест. Со децении оваа мистерија предизвикува дебати во научните кругови, пишува Би-би-си,...

    Latest news