More

  TAG

  лозари

  Лозарите на предупредувачки протест за цената на грозјето

  Лозари и денеска протестираат во Неготино, со барање повисоки цени за грозјето и подобри услови за лозаропроизводство. Незадоволните производители на грозје велат дека е...

  Св. Трифун Чудотворец и покровител на земјоделците и лозарите

  Светата Црквата неговиот спомен го празнува на 1-ви (н.ст.14) февруари.Светата Црквата неговиот спомен го празнува на 1-ви (н.ст.14) февруари. Името на светителот доаѓа од...

  Latest news