More

  TAG

  ЕСМ

  Васко Ковачевски-Рестрикции на струја нема да има!

  Рестрикции на струја не се опција и не се предвидени во овој период на годината, изјави генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски во...

  До 20 ноември може да се стави потпис за снабдување со струја по повластена цена

  АД ЕСМ до 20 ноември го продолжи рокот за поднесување документација за снабдување со електрична енергија по повластени цена преку „ЕСМ продажба” од 1...

  Митева говори за профит од 610.000 евра за двајца приватни трговци со струја на штета на ЕСМ

  Дуото Ковачевски во ек на енергетска криза ги пљачка граѓаните и продава евтина струја произведена во Македонија на трговци кои потоа ја препродаваат за...

  Генералниот директор на ЕСМ Васко Ковачевски е оптимист дека ќе имаме доволно јаглен за престојната зима

  Генералниот директор на ЕСМ Васко Ковачевски е оптимист дека ќе имаме доволно јаглен за престојната зима. Во случај на целосен застој, за кој вели...

  Ќе треба да обезбеди 100 отсто од потребите за домаќинствата

  Управниот и Надзорниот одбор на АД ЕСМ денска одлучиле да го зголемат планот за производство на електрична енергија за годинава, откако Владата од друштвото...

  Неизвесно е колку ќе увеземе од овој енергенс

  АД ЕСМ согласно планот за производство за 2022 година е зголемен за 20 отсто во одно на лани  и треба да изнесува 3.736 гигават...

  ЕСМ: Нема застој во производството на електрична енергија

  Нема никаков застој во производството и електраните се подготвени во секој момент да испорачаат потребни количини енергија во системот, соопшти ЕСМ, откако попладнево половина...

  Latest news