More

  Таа ручала на плажа и доживеала нешто што никогаш нема да го заборави

  spot_img

  Таа ручала на плажа, но злобниците и ги попречиле плановите.

  На интернет стана вирално видео од девојката како ужива на плажа и ужива во освежителен оброк покрај брегот – вкусна чинија салата. Сепак, идиличниот момент брзо се претвора во кошмар кога галебите почнуваат да кружат над жената, сакајќи да се гостат со нејзината салата.

  Кога сфатила дека нејзината храна е цел на галебите, ја фатила паника. Таа набрзина ја фрла салатата за да им го одвлече вниманието на галебите и да се спаси од можни напади.

  Видеото стана вистински хит на TikTok, каде веќе го погледнале повеќе од 39,4 милиони луѓе, што покажува колку брзо секојдневен момент може да се претвори во неочекувана авантура.

  Под видеото се појавија многу коментари во кои се искажуваат слични искуства и стравови од галебите. „Се уште се сеќавам како галебите ми го украдоа сендвичот со туна. Оттогаш не можам да ги поднесам“, „Галебите се вистинска непријатност“, „Ова е причината зошто толку се плашам од галебите“ се само дел од многуте реакции на видеото.

  Сепак, овој инцидент не е изолиран случај. Во целиот свет има извештаи за напади на галеб, кои не само што се ограбувачи на храна, туку понекогаш дури и стануваат агресивни кон луѓето. Со остриот клун и силните крила можат да предизвикаат и повреди.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img