More

  Струја е пуштена во 15 стана по несреќата во Чачак, до крајот на денот и во други

  spot_img

  Во зградата на улицата „Чачански партизански одред“ 15 од 28 стана повторно добија струја по дефектот на електричните инсталации што се случи во средата вечерта и најголемиот дел од станарите се вратија во своите станови во текот на утрото.

  Како што јави РТС, работниците на Електродистрибуција Чачак вчера ги сменија сите спроводници што водат до осигурувачите за становите, а се очекува во текот на попладневните часови да добијат струја и останатите 13 стана.

  Здружението за домување ангажираше лиценциран електротехничар кој започна со работа за замена на инсталациите во становите.

  Според станарите, поради несреќата во некои станови експлодирале котли.

  Електродистрибуција Чачак, која била на местото на пожарот, утврдила дека пожарот избувнал на внатрешните инсталации на објектот и дека дури потоа се проширил на ормарот со мерни уреди, па броилото не било причина за пожарот, а натамошната истрага ќе ги утврди причините за несреќата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img