More

  Среден прст за рускиот воен брод

  spot_img

  Украинскиот отпор кон руската инвазија доби поддршка и во форма на нови поштенски марки.

  Украинската пошта издаде нова серија поштенски марки. Помалку од седум недели по почетокот на руската инвазија, новите поштенски марки покажуваат како украински војник му го покажува средниот прст на руски воен брод.

  Поштата, исто така, почна да користи печат со специјално мастило што дава впечаток на контурите на Змискиот остров, островот во Црното Море што руските сили го окупираа на почетокот на војната.

  Украинскиот офицер Роман Хирбов (32) на островот им кажал на руските сили кои барале да се предадат: „Руски бродови, е…се!“.

  Тој со оваа порака стана национален херој, а неговата изрека е исцртана на ѕидовите низ земјата и на сувенирите.

  Марките ќе имаат домашна и меѓународна верзија. Првите писма испратени со новите поштенски марки ги потпишаа Хирбов и директорот на поштата Игор Смељански.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img