More

  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕЦАКОВ СО ЈАПОНСКИОТ АМБАСАДОР

  spot_img

  Градоначалникот Кирил Пецаков денес оствари протоколарна средба со амбасадорот на Јапонија во нашата земја, Н.Е. Оцука Казуја. Непосреден повод за средбата е отворањето на изложбата „UKIYO – E Јапонски лебдечки свет“ на големите јапонски мајстори за дрворези од 17 и 18 век. Изложбата е по повод 30 години од воспоставувањето на дипломатските односи помеѓу Македонија и Јапонија, а ќе биде поставена во куќата на Робевци.

  Градоначалникот Пецаков се заблагодари за исклучително добрата соработка со Јапонската амбасада и изрази надеж дека и во иднина локалната самоуправа ќе биде во можност да учествува во заеднички проекти со амбасадата.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img