More

  Србија го зголеми извозот на брашно во Европската Унија отворајќи два нови пазари

  spot_img

  Србија го зголеми извозот на брашно во Европската Унија отворајќи два нови пазари.

  Според податоците на тамошната мелничка индустрија, за 30% е зголемен извозот на брашно од Србија во јули и август.

  -Новата економска година започна добро за мелничарската индустрија, бидејќи во текот на јули и август беа продадени за извоз 33.000 тони брашно, што е за 30 отсто повеќе од просечните меѓународни резултати од претходните години“, изјави Здравко Шајатовиќ од здружението на пекарската унија.

  Тој информира и дека од годинава српското брашно се извезува во  Унгарија и Словенија.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img