More

  Сопругата на Брус Вилис објави нови детали за неговата здравствена состојба

  spot_img

  Сопругата на Брус Вилис, Ема Хеминг Вилис, зборувајќи за здравствената состојба на популарниот американски актер, рече дека е „тешко да се знае“ дали тој е целосно свесен за неговата состојба – фронтотемпорална деменција (ФТД).

  Неговата ќерка Румер Вилис на почетокот на годината на Инстаграм објави дека на 68-годишниот актер, познат по улогите во филмовите „Умри машки“ и „Шесто сетило“, му била дијагностицирана оваа болест.

  FTD е чадор термин за група на деменција кои главно ги зафаќаат фронталните и временските лобуси на мозокот, кои вклучуваат личност, однесување, јазик и говор, според Деменција ОК.

  Зборувајќи за состојбата на нејзиниот сопруг во програмата на NBC Today во САД, Ема рече: „Деменција е тешка. Тешко е за лицето кое е дијагностицирано, тешко е за семејството, подеднакво и за Брус, но и за мене и нашите девојки и кога ќе кажат дека тоа е семејна болест, и навистина е“.

  Разговарајќи за тоа како е да се помири со неговата дијагноза, таа рече: „Мислам дека беше благослов и проклетство конечно да разберам што се случува, за да можам да го прифатам тоа како што е“.

  „Тоа не ја прави ситуацијата помалку болна, но… знаењето што се случува со Брус го прави малку полесно“, додаде таа.

  На прашањето дали нејзиниот сопруг знаел што се случува и дали знаел за неговата состојба, таа одговорила: „Тешко е да се знае“.

  Во март 2022 година, Румер Вилис објави на Инстаграм дека на нејзиниот татко му била дијагностицирана афазија, нарушување што влијае на способноста за зборување.

  Потоа, во 2023 година, таа поконкретно објасни дека тој добил „поконкретна“ дијагноза на FTD.

  Во објавата од 2022 година за афазија, Румер исто така откри дека нејзиниот татко „ја напушта кариерата што му значела толку многу“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img