More

  Со 76 ласа за и 6 против, Африм Гаши е избран за претседател на Собранието на Македонија

  spot_img

  Со 76 ласа за и 6 против, Африм Гаши е избран за претседател на Собранието на Македонија.

  Против гласаа само пратениците од Левица.

  Веднаш по гласањето Гаши даде свечена изјава и се обврза дека својата функција претседател на Собранието ќе ја извршува често и совесно.

  Тој на албански јазик им се обрати на граѓаните:

  – Ја прифаќам одговорноста да го водам ова Собрание и им благодарам на гласачите кои ни дадоа мандат да бидеме нивни претставници. Сакам да им се заблагодарам и на пратениците кои беа дел од изборот на претседател на Собранието. Ова е убавината на демократијата – рече Гаши.

  Погледнете како гласаа пратениците:

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img