More

  СКАНДАЛ:Во Гостивар отворен факулетет ГАК за здравствени науки ,ден пред избори со решение испратено во поштеско сандаче!!!

  spot_img

  На ден пред оддржување на парламентарните избори во Р.Македонија, од одборот за акредитација на високото образование, дадено било РЕШЕНИЕ за почеток со работа на Факултет за здравствени науки на Универзитет во Гостивар,кој не исполнува минимално технички просторно услови.Имено Универзитет во Гостивар,не поседува никакви просторни услови за работа на Факултет за здравствени науки,а не поседува ниту сопствен објакет,а замислете нема ниту студенти,а камоли кадар за образование кој треба да ги едуцираат идните студенти на медицински сестри и слично?!

  Зошто никој не реагира на ваквото самоволије од страна на одборот за акредитација на високото образование?Зошто нема никаква реакција од наводните „истражувачки„новинари или од дел од стручната јавност како и политичката јавност , кога глумеа експерти за Меѓународен универзитет во Струга?

  Зошто стручната јавност не се запраша за работењето на Универзитет во Гостивар,кој ќе предава на овој универзитет,кој е Декан ,,дали универзитетот навистина поседува или не просторни услови за работа,дали истиот поседува опрема,кога истиот универзитет е акредитиран и каде,кога започнала неговата постапка за акредитација?

  Редакцијата Охридскај ја повикува комисијата за акредитација на високо образвонаие, стручната јавност , Државен просветен испекторат,МАНУ како и идната влада ,да се побара ОДГОВОРНОСТ  за ваквите недоветни издадени бизис решенија на поединци,како и ЈО да започне сеопфатна истрага за ваквите криминални појави, со кој се руши севкупниот високообразовен процес во Р.Македонија,но и да се побара одговорност од претседателот на одборот за акредитација ,кој треба јавно да одговори на мекедонската јавност,дали ќе ја одземе акредитацијата на Универзитет Гостивар, или по она воспоставено дневно политичко правило: „Обесетего Мерко,а сите околу Мерко прикажете ги како колатерална штета, зошто Струга не смее да има Општина , Градоначалник, туризам, универзитет,се во име на длабокиот џеб на поединецот!“,а до тогаш урнисаа се што можеа да дофатат???!!!!

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img