More

  Што јадете е исто толку важно како и кога појадувате

  spot_img

  Според поранешната атлетичарка и нутриционистка Риан Стивенсон, не постои универзално време од денот за појадок.

  „Но, добро правило е да имате најмалку 12 часа помеѓу вечерата и појадокот.

  Затоа, ако сте завршиле со вечерата во 19:30, почекајте до 7:30 часот пред да појадувате”, вели таа за Glamourmagazine.

  Она што многумина го велат е дека оптималното време за појадок е помеѓу 7 и 9 часот наутро, или во рок од еден час по будењето.

  Во овој период телото е подготвено да прими енергија и хранливи материи кои ќе го поттикнат метаболизмот и ќе обезбедат енергија за утринските активности.

  Прочитајте повеќе на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img