More

  Што е јоста и како може да заврши на вашите чинии

  spot_img

  Станува збор за релативно ново овошје кое има вкус на мешавина од грозје, боровинки и киви.

  Јоста е релативно ново овошје, спој помеѓу цариградско грозде и црна рибизла.

  Има слатко-кисел вкус и најмногу потсетува на мешавина од грозје, боровинки и киви. Расте многу добро во потоплите клими, но и на други места и лесно се одгледува.

  Расте како грмушка и иако неговите бобинки се прилично курви, тие се исто така доволно слатки за да се јадат сирови. Слично на црна рибизла, можете да направите и сок или џем од јоста. Јоста е погоден и како додаток на солени јадења.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img