More

  „Шел“оствари двојно повисока добивка од 2021 година

  spot_img

  Енергетскиот гигант Шел лани оствари рекорден профит благодарение на високите цени на нафтата и гасот.

  Компанијата објави дека прилагодената добивка порасна на 36,22 милијарди евра што е двојно повеќе од претходната година.

  Рекордни бројки прикажаа и други нафтени компании, како што се „Econ Mobil“, „Chevron“ или BP.

  Причината е насекаде иста: релативно ниската глобална понуда на фосилни горива во екот на енергетската криза ги зголеми нивните цени.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img