More

  Репортажа на „Билд“ за семејната слаткарница

  spot_img

  Еден од најпознатите весници во Германија, „Билд“, објави репортажа за македонскиот фудбалер Елиф Елмас.

  Eлиф Елмас еден дел од својот одмор од клупската сезона во Лајпциг поминува и помагајќи му на својот татко во нивната слаткарница „Мандарина“ во Скопје која работи долг период.

  – Уживам кога сум во мојата татковина, па и на краток период. Доаѓањето тука ми помага да се опуштам и да ја разбистрам главата. Голем удел во тоа има што многу денови поминувам помагајќи му на мојот татко во слаткарницата. Во тие моменти не мислам на ништо друго и убаво ми е на тој начин да го поминувам времето – изјави Елмас.

  Тој сепак не ги занемарува подготовките за враќањето на клупската сезона и  вели дека вежба секој ден и давам се од себе за да биде максимално подготвен за подготовките со Лајпциг.

  Подготовките на Елмас со Лајпциг започнуваа веќе во текот на неделата која следи, па така и тој ќе мора да се врати во Германија.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img