More

  Регулаторната комисија за енергетика ги зголеми малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,57%

  spot_img

  Регулаторната комисија за енергетика ги зголеми малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,57%.

  Според одлуката, малопродажните цени на бензинот „еуросупер-98“, на дизелот и  масло за домаќинство се намалуваат за 0,50 денари за литар, а малопродажната цена на бензинот „еуросупер-95“ не се менува.

  Од полноќ цената на бензинот  „еуросупер 953 останува  87,50 денари по литар, додека „еуросуперот“ од 98 октани ќе се продава по цена од  89,50 денари по литар. Дизелот поевтинува на  75,50 денари, додека новата пониска цена на маслото за горење е 75,50  денари.

  Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 2,107 ден/кг и сега ќе изнесува 46,661 денари по килограм.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img