More

  Путин поседува 10 банкарски сметки, станови и автомобили

  spot_img

  Централната изборна комисија на Руската Федерација објави информации за имотот на кандидатот за претседател на Руската Федерација и актуелен руски лидер Владимир Путин.

  Според податоците, вкупниот приход на Путин за шест години изнесувал 67.591.875 рубљи (околу 700.000 евра), пренесува РИА Новости.

  Во извештајот се наведува дека претседателот на Русија поседува стан од 77 квадратни метри и гаража од 18 метри квадратни во Санкт Петербург, како и три автомобили – „ГАЗ М21“, произведен 1960 година, „ГАЗ М21“, произведен 1965 година, „нива“, произведен во 2009 година, автомобилска приколка „skiff“, произведена во 1987 година.

  Путин има и 10 банкарски сметки со 54.416.604,52 рубли (околу 550.000 евра) и 230 акции на PJSC Bank St. Петербург (номиналната вредност на една акција е 11,81 рубли).

  Претседателот на Русија поседува и стан во Москва (153,7 квадратни метри).

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img