More

  Премиерот Ковачевски ќе се обрати на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“

  spot_img
  Премиерот Ковачевски ќе се обрати на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“

  Почитувани,

  Премиерот Димитар Ковачевски ќе се обрати на отворањето на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“, која од 1-ви до 10-ти август се одржува секоја година во Крушево по повод големиот национален празник 2 Август, Денот на Републиката – Илинден.

  Манифестацијата во организација на Општина Крушево, ја илустрира нашата богата култура, отсликувајќи и пренесувајќи го историското наследство на градот, истовремено изразувајќи го мултиетничкиот живот и заедништвото на различностите, на граѓаните кои тука живеат.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img