More

  Потврдено обвинението против Северина за кривично дело „наметливо однесување“

  - Advertisement -

  Општинскиот кривичен суд во Загреб го потврди обвинението, но се уште не го закажа почетокот на судењето на пејачката Северина Вучковиќ поради наметливо однесување што предизвика вознемиреност и вознемиреност кај поранешната директорка на Поликлиниката за заштита на деца и млади, Гордана Буљан. Фландрија.Обвинението на загребското општинско државно правобранителство беше потврдено на седницата на обвинителниот совет на судот во септември минатата година, а првото рочиште се уште не е закажано, дознава 24 час.

  Кривичниот законик за наметливо однесување предвидува затворска казна до една година. Во мај 2022 година, обвинителството извести дека поднело обвинение против Северина Вучковиќ за две кривични дела наметливо однесување.

  Обвинителството, без да го прецизира идентитетот, ниту да прецизира детали од обвинението, извести дека во обвинителниот акт пејачот се товари дека гореспоменатите кривични дела ги сторил на штета на 59-годишната и 65-годишната жена.

  Станува збор за случајот кога Северина Вучковиќ на Љиља Клингер, директорката на загрепското основно училиште во кое учи нејзиниот син, и испратила СМС порака со навредлива содржина во која пејачката додала дека ќе ја задави со раце.

  Медиумите претходно објавија дека Клингер го пријавил Вучковиќ за закани, но тој извештај подоцна беше отфрлен.

  Пејачката во интервјуто обвини 22 лица
  Пејачката подоцна призна дека му испратила порака на режисерот и дека реагирала како мајка за да го заштити својот син среде битката за старателство со нејзиниот поранешен партнер Милан Поповиќ.

  Поради наметливата содржина, поранешната директорка на Поликлиниката за заштита на деца и млади во градот Загреб, Гордана Буљан Фландер, ја пријавила пејачката откако Северина Вучковиќ во интервју обвинила вкупно 22 лица дека се дел од мрежа тоа и го отежнало добивањето на старателството над синот.

  Северина Вучковиќ возврати со кривична пријава против Клингер и Буљан Фландер.

  Во меѓувреме, Високиот кривичен суд ја потврди ослободителната пресуда на Жупанискиот суд во Загреб против Гзим Реџепи, соработник на поранешниот градоначалник Милан Бандиќ, кој беше обвинет за користење влијание за промена на судската одлука за родителска грижа и издршка на синот на Северина Вучковиќ. и српскиот бизнисмен Милан Поповиќ.

  Реџепи беше обвинет дека, откако судот назначил две вештаци да извршат мултидисциплинарно психијатриско-психолошко вештачење за да се одлучи со кој родител ќе живее малолетното дете, при прегледот иницирал средба со едно од назначените вештаци.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img