More

  Портпаролот на Мета обвинет за тероризам

  spot_img

  Московски суд денеска објави дека наредил апсење на портпаролот на платформата Мета, Енди Стоун, во отсуство, во очекување на судењето за низа обвиненија поврзани со тероризам.

  Московскиот окружен суд изјави дека Стоун е обвинет за „промовирање терористички активности, јавно повикување на терористички активности, јавно оправдување на тероризам или пропаганда на тероризам и јавни покани за екстремистички активности“.

  Судот, исто така, објави дека Стоун е ставен на руска и меѓународна потерница.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img