More

  Популарната апликација Инстаграм воведува неколку промени

  - Advertisement -

  Инстаграм за прв пат по неколку години ги менува визуелните елементи на апликацијата, кои вклучуваат ново лого, фонт и реклами на цел екран.

  Според компанијата, новиот дизајн се фокусира на „содржината, едноставноста и самоизразувањето“.

  Новата икона е слична на старата, со мали промени во светлината и бојата. Изгледот е „пожив“ благодарение на иновативниот процес на 3D моделирање.

  Сепак, разликата е позабележителна во новиот фонт кој компанијата го нарече „Инстаграм Санс“.

  Тимот дизајнери работеше со експерти за јазик и лингвистика ширум светот, со цел фонтот да функционира правилно на секој јазик и писмо, пренесува Нова.рс.

  „Instragram Sans е инспириран од старите елементи на нашиот дизајн, логоа и натписи. Новиот фонт нагласува посебен идентитет. Новиот фонт ќе биде дел и од приказните на Reels“, објаснуваат од компанијата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img