More

  Почнува летото: Утре денот ќе трае дури 15 часа и 35 минути

  spot_img

  Утре е летната краткоденица, која го претставува најдолгиот ден во годината и го означува почетокот на летото, иако судејќи според временските услови, летото одамна пристигна.Тогаш сончевите зраци паѓаат под прав агол на северното враќање и под најголем агол на северната хемисфера. Денот трае многу подолго од ноќта, утре денот ќе трае дури 15 часа и 35 минути.

  Долгиот ден и положбата на сонцето влијаат сончевото зрачење да биде посилно, па УВ индексот деновиве ќе биде многу висок. Не заборавајте да се заштитите од сонцето во овие топли денови, особено во најтоплиот дел од денот од 10 до 18 часот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img