More

  Почина Хари Белафонте, американскиот пејач кој маршираше заедно со Мартин Ел Кинг

  spot_img

  Еден од најнадарените уметници на својата генерација, тој ги спои влијанијата од Западна Африка, Карибите и Њујорк за да создаде успешна музика.

  „Кралот на Калипсо“, како што го нарекуваа, беше одличен и во глумата и страстен во одбраната на човековите права, за што маршираше заедно со Мартин Лутер Кинг.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img