More

  Пензионерите бараат најниската пензија да биде најмалку 20.000 денари

  spot_img

  Пензионери го блокираа денеска излезот на Неготино откај Гевгелија, бараат пензионерски права, најниската пензија да биде најмалку 20.000 денари, линеарното покачување да е по пет илјади денари за секој пензионер.

  – Мораме да издржиме и да стоиме на нашите одлуки. Не смееме да се откажеме – нагласи пензионерката Ката Апостолова.
  Пензионерот Методи Петров, претседател на Иницијативниот одбор за барање на поголеми права за пензионерите, повика на поголема масовност, за коригирање на неправдата што им е направена на пензионерите.

  На местото на настанот сообраќајот го регулираат припадници на полицијата. Се пропуштаат итните случаи.

  Возилата што транзитираат во овој дел кај спортската сала, се пренасочуваат по алтернативни улици. На тие што не им се чека до 10 часот, додека трае блокадата, за Скопје и Гевгелија одат преку Кавадарци.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img