More

  Парламентот на Финска изгласа Закон за готовност, со што се овозможува поставување на бариери на границата со Русија

  spot_img

  Парламентот на Финска денеска изгласа Закон за готовност, со што се овозможува поставување на бариери на границата со Русија.

  Законот е  усвоен со големо мнозинство и веднаш стапува во сила.

  Поставувањето на бариери на границата со Русија се толкува како мерка на претпазливост поради можна руска одмазда по одлуката на Финска да стане членка на НАТО.

  Законот ќе има последици и за барателите на азил во Финска, бидејќи ќе ѝ дозволи на Владата да изгради огради и бариери на границата со Русија и ќе ги насочи сите баратели на азил на еден од неколкуте официјални гранични премини.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img