More

  Овој тип на производ има скриени опасности кои можат да предизвикаат болести: Дали го користите и вие?

  spot_img

  Кога размислуваме за зачувување на животната средина, за тоа дека нашите реки, езера и земја се отруени со разно ѓубре, а потоа и со хемикалиите што ги испушта, веднаш помислуваме на – рециклирање.

  Сепак, не секое рециклирање е добро за животната средина и за нас. На пример, хартиите со висока рециклирана содржина се јасно начин да се оди во одржливост, за жал, овие типови на хартија најмногу содржат БПА, која е широко користена во хартијата направена за термички печатачи кои произведуваат сметки (кои потоа се рециклираат и прават друга хартија ). Мастилото за весници (кое често се рециклира) е уште еден извор на БПА.

  БПА во тоалетна хартија
  БПА е ендокрино нарушување. Студиите на животни го поврзаа со раниот пубертет, а барем една епидемиолошка студија покажува дека возрасните со повисоки нивоа на БПА во урината имаат зголемена стапка на различни метаболички нарушувања (вклучувајќи дијабетес и кардиоваскуларни болести).

  Невозможно е да се знае, се разбира, кои се вистинските здравствени последици од допирање на тоалетна хартија со траги од БПА на нашите најчувствителни делови од телото. Но, се чини разумно да се избегне оваа изложеност колку што е можно повеќе.

  Избегнување на БПА во тоалетната хартија – ова се две потенцијални решенија.

  1. Користете неизбелена тоалетна хартија
  Со користење на неизбелена тоалетна хартија, која е направена од 100 проценти целулоза, ќе ги заштитите вашите најинтимни регии од потенцијално опасни алергиски реакции, но и ќе избегнете таложење на штетни и многу опасни хемикалии во вашето тело.

  Неизбелената тоалетна хартија е кафеава, природната боја на целулозата, а при производството не поминува низ финалниот процес на белење со хлор, поради што ја зачувува својата природна боја. Неизбелената тоалетна хартија е иднината која забрзано ни се приближува.

  2. Купете од проверен производител – прочитајте ги декларациите
  За да се заштитите себеси, вашите пријатели и семејството од разни здравствени проблеми кои се предизвикани од хемикалии од производите што ги користите секојдневно, задолжително прочитајте ја декларацијата.

  Денес само треба да внимавате – кога купувате нешто, прочитајте го составот, кој е производителот… Немојте да ве лажат непознати брендови кои не посочиле како направиле нешто. Верувајте им на производителите кои се големи извозници, кои имаат сертификати за нивната широка палета на производи, но кои никогаш не ве разочарале.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img