More

  Освен слабеење, повремениот пост има и други здравствени ефекти

  spot_img

  Познато е дека постот може да придонесе за здравјето на поединецот бидејќи станува збор за древна практика, која е застапена во различни култури и има најразлични примени.
  Постот се дефинира како воздржување од одредени, па дури и сите видови храна или пијалаци во одреден период, особено помеѓу 24 и 72 часа и придонесува за губење на тежината и за функцијата на мозокот.

  Но, дополнително, поволно делува и на неколку други здравствени сегменти.

  Со цел поконкретно да се запознаете со предностите на оваа практика, на порталот „Арт кујна“ прочитајте ја листата на нејзините позитивни аспекти.

  Фото: Freepik

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img