More

  Нови цени на горивата: Бензините поскапеа

  spot_img

  Објавени се нови цени на горивата кои ќе важат до петок, 19 април.

  Литар еуродизел денеска од 15 часот до следниот петок ќе чини најмногу 206 динари за литар, а цената на бензинот Еуропремиум БМБ ќе биде 195 динари за литар, пишува Данас.

  Еуродизелот минатата недела беше 206 динари за литар, а бензинот Еуропремиум БМБ 193 динари за литар.

  Тоа значи дека цената на дизелот остана непроменета, но цената на бензините поскапе за два динари.

  Властите во Србија ја ограничуваат максималната цена на горивото на бензинските пумпи „за да се спречи поголемо нарушување и да се зачува животниот стандард на населението“ во услови на економска криза.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img