More

  Немало кој да стави катетер на пациент, па го препратиле човекот во Прилеп

  spot_img

  Смртта на македонското здравство најдобро се гледа преку примерот од Битола каде пациент бил упатен во Прилеп затоа што во болницата во Градот на конзулите немало кој да му стави најобичен катетер.

  Документот кој го објавува шефот на Комисијата за надворешна политика во Собранието, Антонио Милошоски, е шокантен.

  Во извештај од специјалист од Прилепската болница во забелешката се наведува дека е срамно клиничката болница во Битола каде што има десет хирурзи да препраќа пациенти за катетер во Прилеп.

  Од директорот на Битолската болница се бара да ги среди работите.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img