More

  Младината на Левица упати порака до УКИМ

  spot_img

  До Црвена младина пристигна информација дека ректорската управа на УКИМ сериозно дискутира и најавува дупло покачување на партиципацијата за додипломски, постдипломски и докторски студии за сите новозапишани студенти, информира Левица.

  „Како што не известуваат студентите, веќе на одредени факултети им најавиле дека цената за партиципација за државна квота на додипломски студии би изнесувала 200 до 400 евра, наместо досегашните 100, а за приватна квота од 400 до 800 евра. Заложбите на Левица и Црвена Младина во однос на ова прашање се јасни и концизни: бесплатно образование за сите, без скриени трошоци! На ректорската управа на УКИМ им најавуваме – сон нема да имате, ако ова го изгласате!! Студенти, младино, спремете се за борба – ова нема да помине“, се наведува во соопштението.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img