More

  Мицкоски од Вашингтон најави нова странска инвестиција

  spot_img

  Уште една одлична вест, од Вашингтон. Трета недела, за трета нова странска инвестиција, објави на Фејсбук претседателот на владата, Христијан Мицкоски.

  По инвестицијата од 500 милиони долари на Алказар Енерџи во ветерен парк која е најголема во регионот и инвестицијата на германско белгиската компанија Епсотех Аим во Петровец од 20 милиони евра, Американски Вабтек ќе инвестира во Македонија. Компанијата Вабтек е една од петстоте најголеми компании во САД. Остварив средба со извршниот потпретседател на компанијата каде што беше потврдена динамиката на реализација на новата инвестиција. Повеќе од 100 нови вработувања, инвестиција вредна 35 милиони евра. Ќе се инвестира во производство на сопирачки за шински возила. Поголем извоз за подобра иднина. Исполнуваме За тебе, истакна, Мицкоски.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img