More

  Министерството за правда останува на мислењето дека тие се противуставни

  spot_img

  Министерството за правда не се откажало од негативното мислење за Предлог-закон0от за измени и дополнувања на Законот за рестриктивни мерки, изјавиле од ресорот за порталотр МКД, по соопштението на Владата дека измените биле едногласно узвоени и испратени во Собранието.

   

  ПРЕДЛОЖЕНИОТ ЗАКОН ЗА РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ КРШИ ДУРИ 11 ОДРЕДБИ ОД УСТАВОТ!

  Гордан Калајџиев, професор на Працвниот факултет во Скопје, на Фејсбук пишува дека предложениот Закон за рестриктивни мерки крши дури 11 одредби од македонскиот Устав. Станува збор за членовите 8, 13, 14, 23, 30, 50, 52, 54, 98, 106 и 107.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img