More

  Луѓето од овие професии обично изневеруваат. Откриле и кои се нивните лажни изговори

  spot_img

  Без разлика на брачниот статус, возраста и географската локација, постојат безброј причини зошто некои луѓе изневеруваат.

  Зошто луѓето изневеруваат?
  Според Ешли Медисон, страница за состаноци за оженети луѓе, главната причина за прељубата е сексуалното незадоволство.

  Од испитаниците на страницата, 70 отсто го навеле сексуалното незадоволство како причина за изневерување.

  Покрај тоа што се чувствуваат сексуално неисполнети, 23 отсто од испитаниците рекле дека нивните партнери не ги задоволуваат нивните емоционални потреби, што е одраз на фактот дека 64 отсто од луѓето рекле дека нивните фантазии во спалната соба се насочени кон интимност, романса, страст и емоционална поврзаност.

  Кој е нивниот изговор за изневерување?
  Значи, кога овие прељубници – освен 15 проценти кои рекоа дека се во отворени врски – ги изневеруваат своите партнери, кој е нивниот изговор?

  Мнозинството од испитаниците, 33 отсто од нив, го користат стариот изговор дека работат до доцна, пишува NY Post. Дури 28 отсто тврдат дека се среќаваат со пријателите или семејството, додека 23 отсто им кажуваат на партнерите дека се на деловни состаноци.

  Често користен изговор биле и „деловните патувања“ со 18 проценти, а социјалните активности или „мене време“ биле популарни кај 16 проценти од испитаниците. Околу 10 проценти од луѓето тврдат дека одат во теретана, трчаат или купуваат, а всушност ги изневеруваат своите сакани.

  Кои професии најмногу изневеруваат?
  Интересно е што меѓу анкетираните, одредени групи луѓе биле повеќе склони кон изневерување од другите.

  Професии на жени кои се најмногу склони кон прељуба:

  Медицински сестри/медицински асистенти

  Невработените

  Административни асистенти

  Луѓе на раководни позиции/Менаџери

  Наставник

  Машките професии кои се најмногу склони кон прељуба:

  Лица на раководни позиции/Менаџери

  Инженери

  Менаџери за продажба

  Градежни работници

  Истражувањето беше спроведено преку анкети кои беа испратени во неколку наврати, а вклучуваше прашања за речиси 2.000 учесници, нивните односи, особини на личноста и афери.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img