More

  Лилјаците ја нападнаа загрепската болница, 20 од нив беа фатени

  - Advertisement -

  Азил Думовец извести за својата веќе традиционална интервенција. Имено, лилјаците и оваа година залутаа во загрепската болница на улицата Драшковиќева.

  „Во август традиционално ја посетуваме Клиниката за трауматологија на КБЦ „Сестри на милосрдието“ на улица Драшковиќева. Причината е добро позната – лилјаци летаат во болница. Овој пат летаа низ ходникот, соблекувалната и просторијата во која се сместени пациентите. Успеавме да уловиме 20 лилјаци, а доколку подоцна бидат забележани уште, ќе се вратиме во болница.

  Уловените лилјаци ги транспортиравме на преглед во центарот за закрепнување на диви животни во Зоолошката градина Град Загреб“, известија од ова познато загрепско засолниште за запуштени животни.

  Од Думовац ја искористија можноста да ги поканат родителите кои сакаат да ги запознаат своите деца во светот на единствените летечки цицачи, да ги донесат на Ноќта на лилјаците што ќе се одржи во Загребската зоолошка градина во сабота на 27 август од 7. до 22 часот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img