More

  Кожувчанка договори соработка со Кошаркарската Федерација на Северна Македонија

  spot_img

  Со оваа соработка што денеска и официјално ја објавуваме, Кожувчанка
  станува горд поддржувач на Кошаркарската Федерација на Северна Македонија
  во наредниот период.
  Кожувчанка со новото партнерство обезбедува значајна поддршка за КФСМ за
  да поттикне нови успеси и значајни заеднички победи на сите македонски
  национални тимови под капата на кошаркарската федерација.


  -Веруваме дека македонската кошарка има потенцијал, сила и моќ во себе за да
  поттикне покрај спортски успех и националната гордост на нашата држава.
  Тоа да бидат успеси на многу деца, кои што ќе се определат за овој спорт, со
  одговорност и дисциплина, на нови генерации кошаркари и кошаркарки, на сите
  нас кои што заеднички ќе изградиме уште подобри услови за спортот во земјава.
  Ние и нашите партнери од федерацијата сме сигурни и убедени дека во иднина
  нашите кошаркари и кошаркарки ќе дадат се од себе за да ја вивнат и вратат
  македонската кошарка во нови височини и одново да покажеме дека припаѓаме
  меѓу најдобрите во Европа.
  Посакуваме успех, нови победи и со голем оптимизам гледаме на оваа
  соработка, но најважно за нас е дека повторно ја потврдуваме нашата вредност,
  одговорност и квалитетот кој што го имаме и го градиме речиси 30 години како
  компанија – истакна генералниот менаџер на Кожувчанка, Јанинка Чупаркоска.


  − Нашата федерација добива партнер во докажан пријател на спортот и
  партнер кој низ годините наназад активно е вклучен во развојот како на
  спортот така и во многу други и голем број на организации, активности и
  настани, се со цел да се промовираат и прослават успехот, вредностите и
  напредокот. Веруваме дека овој спонзорски договор ќе донесе успех и
  среќа за сите нас – истакнапретседателот на КФСМ, Перо Антиќ.


  Општествената одговорност како еден од императивите на работењето на
  Кожувчанка и Кошаркарската Федерација на Северна Македонија има за цел да
  ја потврди посветеноста на двете институции и оваа соработка во создавањето
  на една убава приказна со мотив и желба за нови победи.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img