More

  Коста Кецмановиќ, 14-годишното момче убиец кое изврши масакр во своето основно училиште во Белград сака да ја офарба коса и да стави панк пирсинг

  spot_img

  Коста Кецмановиќ, 14-годишното момче убиец кое изврши масакр во своето основно училиште во Белград сака да ја офарба коса и да стави панк пирсинг, пишуваат српските медиуми. Според извор од клиниката каде што го чуваат, момчето не било задоволно од својот изглед:

  – Тој како и другите пациенти се шиша кај клинички фризер, сепак навикнат е на најскапите фризери, кои му ги исполнуваат сите желби, па на лекарите им рекол: „Дајте ми крстен фризер, овој е лош. Косата ми е ужасна“ – раскажува близок соговорник на клиники.

  Коста К. наводно и претходно имал слични барања во врска со неговата фризура.

  – Рече дека чувствувал одредена заситеност и дека тоа му станало неважно дури и кога го гледа само сопствениот одраз во огледало. Тој побара да му дозволат да направи панк пирсинг и да ја смени фризурата и да ја обои косата во темна боја. Докторот се згрозил слушајќи што зборува тинејџерот. Ние искоментиравме дека сме убедени дека Коста сака да привлече внимание со оваа и слични изјави. Коста К. рече и дека не е осуденик и дека по закон има право да изгледа како сака – тврди изворот.

  Инаку, од денот на масакрот, Кецмановиќ е сместен на Клиниката за неврологија и психијатрија за деца и младинци, каде што го прегледува лекарска екипа. Цело време е под будното око на полицијата и безбедносните служби, а се школува под строга контрола преку компјутер во училиштето „Д-р Драган Херког“ кое ги едуцира децата за болничко или домашно лекување.

  По дводневното судење на родителите на Коста К. кое беше затворено со јавноста, а проследено со многу емоции и вербални инциденти од родителите на жртвите од масакрот, момчето убиец и порача на својата мајка „дека ќе скапе во затвор“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img