More

  Конечни резулатити од парламентарните избори,ВМРО ДПМНЕ со 58 мандати

  spot_img

  Државната изборна комисија на Македонија, на својата Веб страна https://rezultati.sec.mk/mk/parl/r, ги објави резултаите од парламентарните избори.Резултатите се следни:

  2. Коалиција “ТВОЈА МАКЕДОНИЈА“ ВМРО- ДПМНЕ 

  58 мандати

  4. Коалиција “ЕВРОПСКИ ФРОНТ’’ 

  19 мандати

  1. КОАЛИЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА – СДСМ 

  18 мандати

  6. КОАЛИЦИЈА ВЛЕН 

  13 мандати

  5. Политичка Партија ЛЕВИЦА 

  6 мандати

  7. Движење ЗНАМ – За Наша Македонија 

  6 мандати

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img