More

  Кои се играчите што ќе ги бранат боите на Македонија?

  spot_img

  На Европското првенство во билијард оваа година кое ќе се одржи во Потчетртек, Словенија, ќе учествуваат четворица Македонци кои се пријавени во три различни конкуренции.

  Селекторот Горан Ѓурчиновски се реши за Христо Василевски, Владимир Ѓоргиоски, Андреј Ѓурчиновски и Илија Димовски (Лонгони).

  – Василевски располага со огромен потенцијал, па затоа верувам дека може да направи изненадување и да биде незгоден ривал за фаворизираните имиња со долг стаж. Во сениорска конкуренција во категоријата „спортисти со хендикеп“, ќе нѐ претставува Ѓоргиоски. Другите двајца патници се младинците Андреј Ѓурчиновски (Гран Клуб) и Илија Димовски (Лонгони), кои и минатата година играа во конкуренција на младинци, поточно во конкуренција на играчи до 17 и 19 години – изјави македонскиот селектор.

  Македонските натпреварувачи ќе учествуваат во три старосни категории, а ќе се играат четири дисциплини: „осумка“, „деветка“, „десетка“ и 14.1.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img